Fanny Dusseljee (44) woont in Groningen met man en twee zonen.
Ik prijs mij gelukkig met een atelier/kantoor aan huis, waar ik kan werken aan schilderijen, tekeningen en teksten.
Sinds 2008 werk ik als beeldend kunstenaar, en in 2017 ben ik begonnen als zelfstandig tekstschrijver.

Naast deze werkzaamheden breng ik graag tijd door met gezin, familie en vrienden. Ik kook graag, hou van de natuur, maar ben net zo goed regelmatig in een café te vinden. Sporten doe ik het liefst buiten, op de fiets en in het water. In de uurtjes die over zijn verslind ik boeken: literatuur, poëzie en filosofie.

Na het VWO heb ik Nederlandse taal- en letterkunde gestudeerd aan de RUG. Het tekenen en schilderen heb ik me eigen gemaakt door het volgen van de vooropleiding van de Klassieke Academie in Groningen, en een heel aantal cursussen op diverse plekken. In de afgelopen jaren heb ik een aantal vakken Filosofie gevolgd aan de RUG.

Na mijn studie heb ik korte tijd lessen Nederlands gegeven op een middelbare school en een PABO en een aantal jaren gewerkt als projectmedewerker bij de faculteit Letteren van de RUG. Daarnaast deed ik de redactie van diverse boeken voor een uitgever.
Op een basisschool gaf ik lessen in tekenen en sociaal-emotionele vorming, en in mijn eigen atelier een aantal schildercursussen voor kinderen. Als beeldend kunstenaar maak ik vrij werk, maar ook schilderijen en tekeningen in opdracht, en ik ontwerp en verzorg geboortekaartjes.
Ik schrijf geregeld teksten voor de buurtwebsite, en doe op freelance-basis de redactie van boeken, folders en websites. In 2017 heb ik besloten deze activiteiten meer te gaan uitbouwen en me officieel te vestigen als zelfstandig tekstschrijver.