Gevoelsmatig begon mijn opleiding in tekst schrijven met het oprichten van een schoolkrant, samen met een paar anderen, op het VWO.
We interviewden leraren, schreven opiniërende artikelen, muziekrecensies en af en toe een gedicht of verhaal. We redigeerden teksten en met het nodige knip- en plakwerk (allemaal handmatig) kreeg de schoolkrant vorm. Daar heb ik veel van geleerd en vooral heel veel plezier in gehad.

Na het VWO volgde de studie Nederlandse taal- en letterkunde aan de RUG, waar ik alles heb geleerd over taalstructuur, tekst- en communicatiewetenschap, journalistieke vaardigheden en het schrijven van teksten voor doelgroepen. Ik ben daar afgestudeerd in 1996.

Naast (en in) werk dat ik sindsdien heb gedaan als projectmedewerker bij de faculteit Letteren, als docent Nederlands en als kunstenaar, ben ik altijd teksten blijven schrijven en redigeren.
Zo heb ik een aantal boeken geredigeerd voor uitgeverij Kok in Kampen, evenals voor Langerhans School of Diabetes. Ook heb ik teksten geschreven voor diverse websites, en ben ik redacteur van de website van de buurt waarin ik woon.

Sinds 2017 ben ik zelfstandig tekstschrijver en hoop mijn portfolio verder uit te breiden.